Voorinschrijving is gewenst en is mogelijk vanaf 1 december 2017 t/m 17 juni 2018.

 

Na 17 juni kunt u zich inschrijven bij het startbureau dat alleen geopend is op de wandeldagen zelf, 20 t/m 23 juni 2018. 


U kunt zich inschrijven voor de gehele wandelvierdaagse, 4 dagen 10, 20, 30 of 40 km. U kunt zich ook inschrijven voor 1, 2 of 3 dagen. Deze dagen behoeven niet aansluitend te zijn. Een eventuele wisseling van afstanden tijdens de wandelvierdaagse kan in overleg met het startbureau plaats vinden.


Iedereen die zich gezond genoeg acht kan zich inschrijven, kinderen onder de 16 jaar worden geacht mee te doen onder begeleiding van een volwassene.

 

Zij die 4 dagen hebben gewandeld en dagelijks tijdig zijn gefinisht ontvangen een herinneringsmedaille. De medaille wordt na afloop van de wandeltocht op dag 4 uitgereikt. Tevens worden dan stickers en stempels voor de wandelboekjes verzorgd.

 

Let op: Voor wandelaars die verschillende afstanden willen lopen: U behoeft zich maar 1 keer in te schrijven voor het aantal dagen dat u wenst te lopen. U geeft bij inschrijving op de afstand die u de eerste dag wil lopen. Deze afstand kan op de eerste dag bij het startbureau nog gewijzigd worden. Vervolgens geeft u dagelijks bij het startbureau op welke afstand u wilt lopen.

   

INSCHRIJFGELD - 2018             PER DAG  
    4 DAGEN   1 2 3
             
Voorinschrijving   € 24.50    €  6,50  € 13,00 € 19,50
( mogelijk tot en met 17 juni 2018 )  korting € -1,00    € -0,25  €  -0,50 €  -0,75
   met korting  € 23,50    €  6,25  € 12,50 € 18,75
             
 Na-inschrijving   € 28,50    €  7,50   € 15,00   € 22,50
   korting € -1,00    € -0,25 € -0,50 € -0,75
   met korting  € 27,50     €  7,25  € 14,50  € 21,75 
             
 Kinderen t/m 12 jaar    € 12,00    €  3,00  €  6,00  €  9,00
 ( geen voorinschrijving mogelijk)            

 

Kortingen worden verleend aan: KWBN-leden en buitenlandse zusterorganisaties
  Gooi- en Eemlander abonnees
  SGWB-leden
 U kunt uw korting aangeven op het inschrijfformulier Stichting Vier het Leven-vrijwilligers

 

 

Korting Gooi- en Eemlander

Abonnees van de Gooi- en Eemlander ontvangen een korting van € 2,50 indien zij bij voorinschrijving voor de gehele vierdaagse inschrijven. De speciale deelnameprijs voor abonnees van de Gooi- en Eemlander bedraagt derhalve € 22,00.

Groepskorting

Indien u zich per groep van minimaal 10 personen aanmeldt wordt een korting verleend van € 2,00 per persoon. Deze korting wordt niet gecombineerd met enige andere korting. U stuurt een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.onder vermelding per persoon van: naam, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer, geboortedatum, geslacht, leeftijd en afstand. U ontvangt een bevestiging per email van uw aanmelding en een betalingsinstructie. Uw inschrijving is definitief als wij het inschrijfgeld hebben ontvangen, hiervan ontvangt u een bevestiging. Groepsaanmelding is alleen mogelijk bij "voorinschrijving" en wordt alleen gegeven bij inschrijving van de gehele groep voor alle vier de dagen.  

 

 

Goois Natuurreservaat

Goois Natuurreservaat (GNR) laat graag iedereen genieten van de rijk gevarieerde natuur in het Gooi met bossen, heidevelden, zandverstuivingen en oude akkers. De ruim 50 natuurgebieden die GNR beheert, bieden onderdak aan honderden soorten planten en dieren. Het Gooi is dan ook zeer geliefd bij wandelaars en natuurliefhebbers. De routes van Wandelvierdaagse het Gooi voeren je door de prachtige natuurgebieden van GNR. Al wandelend maak je kennis met de mooiste plekjes van Goois Natuurreservaat.

De Wandelvierdaagse het Gooi is gebaat bij de werkzaamheden van GNR en is daarom een samenwerking aangegaan om Goois Natuurreservaat te ondersteunen. De routes van de vierdaagse voeren voor een groot deel door natuurgebieden welke door GNR worden onderhouden. Door deel te nemen aan de Wandelvierdaagse Het Gooi help je een handje mee de Gooise natuur te beschermen en mooi te houden. Tijdens de inschrijfprocedure zal je gevraagd worden een vrijwillige donatie te doen. Ook kun je er voor kiezen donateur te worden van Goois Natuurreservaat voor € 16,50 per jaar. Je donatie komt direct en geheel ten goede aan Goois Natuurreservaat.

Ben je nieuwsgierig geworden naar Goois Natuurreservaat? Bezoek dan de website: www.gnr.nl of volg GNR op Facebook: https://www.facebook.com/gooisnatuurreservaat/

Om in te schrijven voor de Wandelvierdaagse het Gooi vult u onderstaand uw gegevens in:

 

Druk op deze link om naar het inschrijfformulier te gaan

 

 

 

 

 

>>Nieuwsbericht van 11-07-2017<<

Uitslag fotowedstrijd 

 

       Onze fotocommissie heeft zich gebogen over de vele foto's die zijn binnengekomen.Zij gaven een mooie impressie van hoe u de wandelvierdaagse heeft beleefd.

Uiteindelijk heeft de commissie gekozen voor een foto van Christel Dijkman, die de sfeer en herkenbaarheid van de W4D goed in beeld bracht.

Christel gefeliciteerd namens bestuur en vrijwilligers met je winnende foto.

 

 

 

>>Nieuwsbericht van 11-07-2017<<

 

  Download >hier< onze Nieuwsbrief in PDF-format ( of klik op foto ) 

 


 
  

 

 

>>Nieuwsbericht van  26-06-2017<<

    Jammer dat het weer over is.... 

 

              HELDENONTVANGST

                    WANDELAARS

 

LAREN - Hitte, storm en regen kregen hen niet klein en daarom werden de bijna 1600 deelnemers aan de Gooise wandelvierdaagse zaterdag als helden ingehaald in Laren. Behalve hun dikverdiende medaille kregen ze bij de SV Laren een daverende muzikale ode van het dweilorkest De Trommelaars uit Naarden. Voorzitter Tim Bitter van de wandelclub kon louter tevreden zijn over de negende editie van het wandelfestijn. ,,We hebben geen wanklank gehoord. Het hitteprotocol heeft goed gewerkt. Er was maar één uitvaller, iemand die gevallen was. Een dikke pluim voor al onze 70 trouwe vrijwilligers, waarvan de meesten voor dag en dauw al in touw waren. Niets dan lof dus!" 

 

 

Mooi nieuws was er voor de Stichting Vier het leven, die culturele uitjes voor eenzame bejaarden organiseert, toen Bitter hen een cheque van 11.000 euro mocht overhandigen. Andere goede doelen die door de wandelaars gesteund werden zijn de Stichting Goois Natuurreservaat (3000 euro), de Stichtse Hof (500 euro) en de Historische Kring Eemnes (500 euro).

Een spontane ovatie was er voor de oudste deelnemer, de 88-jarige Rik Brugman uit Hilversum. ,,Dat ik op mijn leeftijd nog een prijs mag winnen", sprak hij, beduusd van zoveel eerbetoon. ,,Mijn vrouw is twee weken geleden overleden en de dokter zei dat het goed zou zijn als ik hier toch meeliep. Achteraf ben ik daar heel blij om, want het voelde als een warm bad. Als ik gezond blijf, hoop ik er volgend jaar zeker weer bij te zijn", aldus de heer Brugman, die vergezeld werd door zijn dochters Erica en Hester. 

 

 

Het Vlaamse kwartet Marc en Corry Lauwaert Vaerendonck uit Zele en Sonja en Cools Danny van den Bergh uit Waasmunster nam meteen na de intocht een ferme pint op hun geslaagde Gooise avontuur. ,,Als ze hier bij SV Laren volgend jaar Duvel schenken komen we hier met een hele Belgenbus", grijnst Marc, met 37.000 wandelkilometers achter zijn naam de meest ervaren rot van het kleurrijke viertal. Ze roemen de gezellige sfeer en de mooie streek. ,,We kenden de vierdaagse van Alkmaar al, maar deze is een stuk leuker." 

 

 

Jeroen, Jan en Robin, veertigers uit Hilversum, Bussum en Almere, hebben 4 x 40 km gelopen. ,,Wij noemen onszelf de Gooise wandelvrienden en zijn volop in training voor Nijmegen", zegt Jeroen, die vooral de organisatie en de vrijwilligers een pluim wil geven: ,,Alles is hier perfect geregeld." De vriendinnen Francis, Tineke, Gea, Thea en Ans, die elkaar kennen van atletiekclub De Zuidwal uit Huizen, zijn het daar roerend mee eens. ,,Ik vind het knap dat je in een regio vol snelwegen zulke prachtige natuurroutes kunt uitzetten. Jammer dat het nu al weer voorbij is", zegt Francis. 

 

 

>>Nieuwsbericht van 25-06-2017<<

 Alle foto's van de 4-daagse het Gooi-2017

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan 

 

 

 

 

 

 

 

>>Nieuwsbericht van 22-06-2017<<

 

 

Routewijziging 20 km vrijdag 23 juni 2017, dag 3 (polderroute) op de Schapendrift in Blaricum (net voor R.K. kerk) i.v.m. afsluiting.

Vanwege wegwerkzaamheden in Blaricum op de Schapendrift zijn wij genoodzaakt de route aan te passen,

dit is 300 a 400 meter na de rust bij de Tennishal in Blaricum.Dit geldt alleen voor de 20 km.

Klik op foto om deze mededeling te downloaden en te printen of via deze link: routewijziging

 

De wijziging in de routebeschrijving:

51. LA Schapendrift

RA 3e weg, Stachouwerweg

LA Venenweg

Na huisnr. 6 Links aanhouden smal pad langs de kerk

LA Kerklaan en na de kerk RA, Kerklaan

Hier komen de 30 en 40 km op de route LA einde Kerkpad, Eemneserweg 55.

RA Raadhuisstraat en RD Raadhuisstraat

Cursief=route wijziging                                    


 

>>Nieuwsbericht van  20-06-2017<<

Klaar voor de start.... 

                                         

 

 

>>Nieuwsbericht van  20-06-2017<<

Hitte Protocol 2017 

  Download >hier< onze informatie in PDF over het Hitte Protocol voor de 4-daagse ( of klik op foto )

 

 


 
  

 

>>Nieuwsbericht van 19-06-2017<<

Elephant Parade in Laren 

Op de laatste dag als u door het centrum van Laren loopt zult u zien, dat Laren niet alleen is opgesierd met de bogen van de Sint Jansprocessie. De komende weken wordt Laren opgeleukt met een vijftigtal kleurrijke olifanten. Op de slotdag van de 4-daagse het Gooi (zaterdag 24 juni), een kilometer voor de finish kunt u deze prachtige dieren bekijken. Iedere olifant is een uniek kunstwerk,beschilderd door lokale en internationale artiesten.

Onderstaand een voorproefje..... 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

>>Nieuwsbericht van 13-06-2017<<

Informatie deelnemers 4-daagse 2017 

Welkom
Het bestuur van de Stichting Wandelvierdaagse het Gooi heet u hartelijk welkom als deelnemer aan de ‘Wandelvierdaagse het Gooi 2017. Ook dit jaar verheugen wij ons in een buitengewone samenwerking met de sportvereniging Laren’99 zonder welke wij niet zo’n mooie start- en finishlocatie zouden hebben én de Stichting ‘Vier het Leven’ welke niet alleen ons goede doel is maar tevens vrijwilligers ter beschikking stelt voor het welslagen van ons wandelevenement. Nieuw dit jaar is de samenwerking met het Goois Natuurreservaat. Zij verzorgen het beheer van een groot deel van de natuur waar onze wandelroutes door zijn uitgezet. Samen met svLaren’99, Stichting ‘Vier het Leven’ en Goois Natuurreservaat zetten dit jaar ruim 80 vrijwilligers zich belangeloos in om u te laten genieten van de prachtige omgeving. Mocht u bij het inschrijven of het bestellen van een drankje even moeten wachten dan zeggen wij dan ook: ‘Wordt niet boos, wij zijn er voor u belangeloos’.
Hieronder treft u de laatste informatie aan, bezoek ook onze website www.wandelvierdaagsehetgooi.nl

Parkeren Wandelvierdaagse het Gooi
Op en rond het startterrein van svLaren'99 zijn voldoende parkeermogelijkheden. Toch verzoeken wij deelnemers uit het Gooi zoveel mogelijk op de fiets (of bus) te komen opdat de parkeerplaatsen zoveel mogelijk vrij blijven voor deelnemers die van verder komen.
Op de plattegrond ziet u de parkeermogelijkheden.

Parkeerplaats P1 bevindt zich op het startterrein. Indien deze parkeerplaats vol is adviseren wij u te parkeren op P2, vervolgens op P3, beide op de Vredelaan en vervolgens op P4 (Zevenenderdrift). Indien u parkeert op P2 dan kunt u gebruik maken van de achteringang van het sportcomplex. Het is slechts een klein stukje lopen van P2 naar de starttent. Parkeert u op P3 dan kunt u gebruik maken van de zij-ingang van het sportcomplex. Ook vanaf P2 is het slechts een klein stukje lopen naar de starttent.
De rode gestippelde lijn is de aanrijroute, de blauw gestippelde lijn is de looproute naar de starttent.

 

 

 

 

 
Parkeren zaterdag
Op zaterdag is het beperkt mogelijk het parkeerterrein P1 te verlaten tussen 13.00u en 16.00u. Dit in verband met de feestelijke intocht en daarmee de veiligheid van de wandelaars. Bent u van plan tussen 13.00u en 16.00u te vertrekken dan verzoeken wij u op P2, P3 of P4 te parkeren.

Fiets of Openbaar vervoer
Komt u uit de directe omgeving dan verzoeken wij u zo veel mogelijk op de fiets te komen of eventueel per bus. Buslijn 108 komt direct langs het sportcomplex en u kunt uitstappen bij de halte Schuilkerkpad of Vredelaan.

Starttijden
Houdt u zich s.v.p. aan de starttijden, indien u voor 07.00u start zijn nog niet alle routepijlen aanwezig.
40km: 07.00 - 09.00u
30km: 08.00 - 10.00u
20km: 09.00 - 11.00u
10km: 09.00 - 12.00u

All deelnemers dienen zich aan te melden in de starttent, tevens verzoeken wij u zich na afloop hier ook weer af te melden.

 

Routebeschrijving, routekaart

Alle deelnemers ontvangen per dag een routebeschrijving en routekaart. Daarnaast zijn alle routes ook bewegwijzerd d.m.v. blauwe pijlen en blauw/witte linten. Op de routekaart zijn tevens de horecavoorzieningen onderweg aangegeven . De aangegeven horecavoorzieningen zijn horeca gelegenheden welke vriend zijn van de Wandelvierdaagse het Gooi. Wij stellen het op prijs indien u onze vrienden met een bezoek vereerd. Bij BLTC in Blaricum (dag 2) en Tulip tennis center (dag 3) kunt u niet met contant geld betalen, wel met pinpas.

EHBO/Masseur
Op het startterrein treft u de EHBO tent aan waar u zich kunt laten behandelen voor blessures. Tevens zal de EHBO elke dag op één locatie onderweg aanwezig zijn.
Ook kunt u zich op het startterrein laten masseren. Gebruik van EHBO en/of masseur is kosteloos, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld

Woensdagmiddag
Woensdagmiddag kunt u bij aankomst uw muzikale talenten laten gelden op de Djembe.

Vrijdag onderweg

Optreden van Anja Manders met o.a. arcordeon in Eemnes, en optreden leerlingen groep 8 bij DA in Eemnes.

Vrijdagmiddag
Poptroubadour Arnoud Kas zal vrijdagmiddag tussen ca. 13.30 uur en 16.30 uur de wandelaars ontvangen op de finishlocatie met gezellige muziek.

Barbecue
Op vrijdagmiddag en zaterdag wordt door svLaren’99 een barbecue georganiseerd waar iedereen gebruik van kan maken. Het is niet nodig hiervoor vooraf in te schrijven.

Feestelijk onthaal Zaterdag
Op zaterdag wordt u feestelijk onthaald met o.a. muziek, het programma ziet er als volgt uit:

13.00 uur tot 16.30 uur:   Optreden de Wallenkraaiers en zanger Patrick Willemse

15.30 uur:                       Uitreiking cheques + interviews

 

Fotowedstrijd

Maakt u ook zulke mooie foto's?  

Stuur uw 2 leukste, grappigste of mooiste foto's van de Wandelvierdaagsehetgooi naar ons door en win 2 gratis deelnamekaarten aan onze jubileumeditie van 2018. De foto's moeten uiterlijk maandag 26 juni bij ons binnen zijn. Stuur uw foto's naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

>>Nieuwsbericht van 13-06-2017<<

  Download >hier< onze Nieuwsbrief in PDF-format ( of klik op foto )

 

 


 
   

De start is over 11 dagen……

>>Nieuwsbericht van  09-06-2017<<

Inschrijving....wat zijn de mogelijkheden?

Voorinschrijving is nog mogelijk t/m 18 juni 2017. Na 18 juni kunt u zich inschrijven bij het startbureau dat alleen geopend is op de wandeldagen zelf.

U kunt zich inschrijven voor de gehele wandelvierdaagse, 4 dagen 10, 20, 30 of 40 km.

U kunt zich ook inschrijven voor 1, 2 of 3 dagen. Deze dagen behoeven niet aansluitend te zijn, dus per dag wandelen is mogelijk.

                                   Een eventuele wisseling van afstanden tijdens de wandelvierdaagse kan in overleg met het startbureau plaatsvinden.  

 

Onderstaand de laatste nieuwtjes..... 

- Samenwerking met GNR waaronder een rustplek bij het hoofdkantoor met schaapskudde.

- Er zijn weer enige verbeteringen in de route gemaakt, bijvoorbeeld langs de Schaapskooi bij de Tafelberg. Ook rond Ankeveen is een hele mooie route aanpassing rond de plassen daar. Het feit dat dit jaar de polderroute en buitenplaatsenroute van dag zijn veranderd, nu resp. vrijdag en donderdag.

- Mogelijkheid tot beklimmen van de toren in Eemnes, onder leiding van de Historische Kring Eemnes.

- Grote uitbreiding op het Start/finish terrein. Vrijdag optreden van poptroubadour Arnoud Kas Zaterdag zanger/DJ Patrick Willemse.

                                         

 

Schapen op de grote stille heide……

>>Nieuwsbericht van  08-06-2017<<

Op verschillende dagen kunnen de wandelaars genieten van de schapen van het Goois Natuurreservaat. Het Goois Natuurreservaat is met ingang van dit jaar partner van de Wandelvierdaagse het Gooi. Mede als gevolg hiervan zullen de schapen van Goois Natuurreservaat zijn te bewonderen op de heidevelden. De herder zal zijn schapen langs de routes op diverse dagen laten grazen.

Om schapen bij elkaar te houden heeft de herder de beschikking over een schaapshond. Een prachtig gezicht als deze de kudde bij elkaar drijft. Als de kudde op een plaats rustig graast maakt de herder ook gebruik van rood gaas. Let even op, want dit is schrikdraad, zoals op de foto is te zien. Maar geniet vooral van het plaatje van de schapen. Zo weggelopen uit een schilderij van Anton Mauve!

 

 

 

 

       Hoe mooi is ons Gooi.....

 >>Nieuwsbericht van 08-06-2017<<

Als u gaat mee gaat doen met de komende Wandel 4-daagse het Gooi dan kunt u genieten van 

 de prachtige natuur van het Gooi....geniet even van onderstaand plaatje.

 

 

>>Nieuwsbericht van 30-05-2017<<

 

Onderstaand een aantal wetenswaardigheden van onze komende 4-daagse het Gooi.

De voorinschrijvingen op dit moment zijn vrijwel gelijk aan 2016.

Hiervan doet 85% alle dagen mee. Deelname verhouding is 66% vrouw, 34% man.

De oudste is mevr. Maria v/d Horst, 88 en zij loopt 4x10 km. De jongste is 27 en de gemiddelde leeftijd van alle deelnemers is 63 jaar.

De favoriete afstanden: 20 km 60% 30 km 24% 10 km 10% 40 km 6% Er komen 10 deelnemers uit België.

Er zijn er 29 deelnemers die alle edities hebben meegelopen.

42% komt uit Noord-Holland 20% Utrecht 15% Zuid-Holland 10% Noord-Brabant 5% Gelderland 3% Flevoland 5% rest van Nederland.

Wilt u nu inschrijven? Ga hier naar onze inschrijfpagina.

 

 

>>Nieuwsbericht van 30-05-2017<<

 

 

 

 

>>Nieuwsbericht van 19-05-2017<<

 

Promotie 2017 met spandoeken en sandwichborden weer van start

Afgelopen maandag 8 mei zijn we weer gestart met het aanbrengen van spandoeken in de Gooise dorpen. Blaricum bijt de spits af. Op de invalswegen van het dorp hebben Tim Bitter, Frans Majoor en Jan van der Wal weer spandoeken opgehangen. Voor het eerst zijn ook in eigen beheer sandwichborden geplaatst in de nabijheid van de spandoeken. Na Blaricum worden dit jaar ook spandoeken en borden geplaatst in Laren, Eemnes en Hilversum. Dit draagt zeker bij aan de naamsbekendheid van onze wandelvierdaagse.Het is ons streven om dit jaar het aantal deelnemers van vorig jaar, circa 1650, te evenaren. Vandaag, 19 mei, stond Tim Bitter op de markt in Laren flyers uit te delen.

Wil je ook meedoen met onze prachtige wandel 4-daagse?  Schrijf je dan hier in d.m.v. een link naar de inschrijfpagina.

 

>>Nieuwsbericht van 15-05-2017<<

 

  Download >hier< onze Nieuwsbrief in PDF-format ( of klik op foto ) 

 

 

  

 

>>Nieuwsbericht van 11-04-2017<<

120 wandelaars wandelden op 9 april met prachtig lenteweer naar de Vesting Naarden  

Alle foto's van deze wandeltocht zijn te bekijken in het >Fotoalbum

Het voorjaar op haar mooist, dat was de jaarlijkse wandeltocht naar de Naarden Vesting. Het was een stralende dag met bijna zomerse temperaturen. Het is nauwelijks voor te stellen, maar 2 maanden gelden liepen wij met de vierde groepswandeling nog door de sneeuw. Op de heide zagen de 120 wandelaars de magische krentenbomen met hun prachtige witte bloesem. Later in de stadsparken zagen wij nog veel meer fraaie bloesem. Op de trappen van het laatste stadspark stonden Esther en Johan voor ons klaar met een lekker kopje koffie of thee. Na een korte toesprak van Esther van Vier het Leven vervolgden wij onze tocht naar de Vesting. Wij liepen deze keer langs de grote kerk. De terrasjes in de Vesting waren druk bezet. Wij waren niet de enige, die erop trokken met dit mooie weer. Na de tweede pauze bij de Lunet liepen wij naar de mooie landgoederen de Beek en Oud Bussem. In een lang lint trokken wij vervolgens door bos en heide naar Laren. Na 22 km kwamen wij op het complex Van SV Laren ’99 aan. Dit was alweer de laatste groepswandeling van het seizoen 2016/2017. De ene wandelaar loopt met ons mee als voorbereiding op de vierdaagse, de ander voor de mooie natuur en de volgende vindt het gezellig om in groepsverband te lopen. Het maakt ons niet uit, als u maar genoten heeft.

      

 

Wij willen alle vrijwilligers van onze stichting en de dames van Vier het Leven bedanken voor hun inzet bij de groepswandelingen van het seizoen 2016/2017, zonder hun zou het niet mogelijk zijn geweest deze Groepswandelingen te organiseren. Over 7 maanden, op zondag 12 november, start een nieuwe reeks groepswandelingen, maar onze volgende afspraak is de Vierdaagse in juni.

Tot ziens bij de Wandel 4-daagse het Gooi op woensdag 21 juni t/m zaterdag 24 juni a.s. 

      

>>Nieuwsbericht van 06-04-2017<<

  Download >hier< onze Nieuwsbrief in PDF-format ( of klik op foto )

 

 


 
  

 

>>Nieuwsbericht van  03-04-2017<<

            6e Groepswandeling seizoen-2017 naar Vesting Naarden

22,4 km wandelen op zondag 9 april 2017

Wij nodigen u uit om met deze groepswandeling, met een afstand van 22,4 km richting de Vesting Naarden  mee te wandelen met een wandeltempo van ca 5 km per uur. 

 

 

Groepswandeling 6. Wandeling naar de Vesting Naarden Datum: zondag 9 april 2017. Afstand: 22,4 km. Wandeltempo: ca 5 km per uur Startlocatie: SV Laren ’99 – kantine open om 09.00 uur. Adres startlocatie: Schuilkerkpad 1, 1251 SC Laren. Ruime parkeergelegenheid.

Starttijd: (in groepsverband) 09.30 uur precies. Inschrijving gewenst via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Na circa 7,5 km wordt er een korte koffie-/theepauze gehouden bij het stadspark in Bussum (geen wc’s aanwezig), Jacob Obrechtlaan 30.

Na circa 14 km wordt er een 2e pauze gehouden van een half uur in sportcafé De Lunet (ruime zitgelegenheid en wc’s aanwezig). Helaas zijn honden niet toegestaan. Voor de wandeling vragen wij een vrijwillige bijdrage voor de koffie/thee en ons goede doel. Iedereen is van harte welkom. Parcoursbouwers: Jan de Boer

Route wandeling: We verlaten de bebouwde kom van Laren via de Grintbank en zo komen wij bij de Wester- en Bussumerheide uit. Na deze overgestoken te hebben bereiken wij de bebouwde kom van Bussum. Na 1 km door de bebouwde kom van Bussum gelopen te hebben bereiken wij de mooie stadsparken van Bussum, daar wordt de koffiepauze gehouden. Vervolgens lopen wij naar Naarden en na een mooie nieuwe lus door de vesting komen wij bij Sportcentrum de Lunet te Naarden. Daar hebben wij een pauze van een half uur, waar de mogelijkheid bestaat om consumpties te kopen. De terugweg voert ons door de mooie landgoederen De Beek en Oud Bussem. Na het Crailose Bos en de Blaricummer heide bereiken wij Laren weer. Na de stoplichten in het centrum lopen wij via de Klaaskampen en Boekweitskorrel weer terug naar SV Laren’99.

Inschrijven is verplicht via facebook of via onze website: klik >hier<  om in te schrijven.

De afbeelding van de route is >hier< in detail te bekijken en te downloaden (GPX)

Klik op foto voor download in PDF  

Onderstaand de route die a.s. zondag wordt gewandeld

 

 

Graag tot ziens op zondag 9 april in Laren! 

Na afloop van de wandeltocht kan men in de kantine van SV Laren’99 het wandel boekje laten voorzien van een stempel.

 

>>Nieuwsbericht van  15-03-2017<<

Bijna-lentedag met 5e Groepswandeling op 12 maart j.l. van Laren naar Eemnes en Blaricum  

Alle foto's van deze wandeltocht zijn te bekijken in het >Fotoalbum

Wat trek je aan op zo’n eerste bijna-lentedag? ‘s Morgens nog tegen het vriespunt aan, ’s middags een heerlijk warm zonnetje. Dikke jassen en truien hingen al gauw om het middel of gingen, voor zover mogelijk, de rugzak in. Het was meteen al genieten van de bloembollen, zoals krokussen, narcissen en sneeuwklokjes, die de bermen, plantsoenen en tuinen volop kleurden. Wat een verschil met de winterwandeling van februari!

De animo was weer groot. Met 137 wandelaars vertrokken we voor een “polderwandeling” van ruim 20 km. “Polder” tussen aanhalingstekens want de lange polderwegen waren deze keer ingeruild voor o.a. zigzaggende voet- en fietspaden door de Noorderbuurt van Eemnes en de pittoreske binnenwegen van Blaricum.

Als je in de voorste gelederen liep en je blik naar achteren wierp zag je een mooi aaneengesloten rij van kleurrijke wandelaars. Om dat zo te houden, hielden we af en toe een korte stop totdat iedereen er weer bij was. Zo ook als er een drukke straat overgestoken moest worden. De verkeersregelaars deden hun werk. De vrijwilligers waren deze keer nog beter zichtbaar door de opvallende hesjes die ze droegen. Er werd wat afgekletst. Lekker bijpraten met vrienden en familie of zomaar met iemand waar je toevallig naast liep. De sfeer zat er goed in. 

      

 

Op ca. 9 km. was er de gebruikelijke koffiestop. Dit keer de Tennisvereniging Eemnes aan de Noordersingel. Dat was een goede keuze. Men kon er gebruik maken van de toiletten en buiten in het zonnetje was er voldoende ruimte om te zitten op de trap of aan de picknicktafel om van de heerlijke koffie met koek en eventueel een zelf meegebracht broodje te genieten. Daar ben je zo tegen 11.30 uur wel aan toe. Even de benen strekken en weer energie opdoen voor de 2e helft van de wandeling.

Het was een verfrissende wandeling en een gezonde start voor de zondagmorgen. Een wandeling die zonder problemen verliep.

Tot ziens bij de volgende groepswandeling op zondag 9 april.a.s. 

      

>>Nieuwsbericht van  08-03-2017<<

 

  Download >hier< onze Nieuwsbrief in PDF-format ( of klik op foto )

 

 


 
  

 

>>Nieuwsbericht van  02-03-2017<

 

                                                                 5e Groepswandeling seizoen-2017 naar Eemnes - Blaricum

20 km wandelen op zondag 12 maart 2017

Wij nodigen u uit om met deze groepswandeling, met een afstand van 20 km richting Eemnes en Blaricum, mee te wandelen met een wandeltempo van ca 5 km per uur. 

 

 

Startlocatie: SV Laren ’99 – kantine open vanaf 09.00 uur. Adres startlocatie: Schuilkerkpad 1, 1251 SC Laren. Ruime parkeergelegenheid. Starttijd: (in groepsverband) 09.30 uur precies.  

Inschrijven is verplicht via facebook of via onze website: klik >hier<  om in te schrijven.

Na circa 9 km wordt er een koffie-, thee- pauze gehouden (toiletten aanwezig). Plaats pauze: Terrein: Tennis Vereniging Eemnes Noordersingel 2, 3755 EZ Eemnes Helaas zijn honden niet toegestaan. Parcoursbouwers: Nicolette Akkerman Iedereen is van harte welkom. Voor de wandeling vragen wij een vrijwillige bijdrage voor de koffie/thee en ons goede doel.

Route wandeling: Deze keer gaat de route richting Eemnes. We verlaten het dorp Laren via de Goyergracht in zuidelijke richting. Nadat we de A27 gepasseerd zijn, bereiken we Eemnes. We lopen langs de zuidkant van het dorp, daarna over de Wakkerendijk, langs de hervormde kerk verder door het dorp. Op 9 km zal aan de Noordersingel een korte koffiestop gehouden worden. We volgen de Meentweg en via de Stachouwerweg wandelen we Blaricum binnen. We doorkruisen Blaricum van oost naar west via de Woensberg en het Huizerhoogt. Door de bossen langs de Tafelberg en via de Tafelbergweg zijn we dan weer in Laren waar we langs het Hertenkamp en de Molen door de Eng weer terug zijn bij SV Laren ’99. De totale afstand van deze Groepswandeling is ca. 20 km. Na afloop van de wandeltocht kan men in de kantine van SV Laren ’99 het wandel- boekje laten voorzien van een stempel..

De afbeelding van de route is >hier< in detail te bekijken en te downloaden (GPX)

Klik op foto voor download in PDF  

Onderstaand de route die a.s. zondag wordt gewandeld

 


Na afloop van de wandeltocht kan men in de kantine van SV Laren’99 het wandel boekje laten voorzien van een stempel.

Graag tot ziens op zondag 12 maart in Laren!

 

>>Nieuwsbericht van  13-02-2017<<

 

Unieke winterse 4e Groepswandeling naar Baarn op 12 februari j.l. 

Alle foto's van deze wandeltocht zijn te bekijken in het >Fotoalbum

Zondagmorgen 12 februari, de gordijnen open en het uitzicht wordt opgesierd door een dik pak sneeuw. Ineens is de winter teruggekeerd. Prachtig om te zien natuurlijk maar wat betekent dit voor onze groepswandeling welke vandaag op het programma staat? Kunnen de wandelaars svLaren wel bereiken vandaag. 09.00 uur de voorbereidingen zijn getroffen maar het is nog rustig in de kantine. Op het moment dat Hennie zijn welkomstpraatje doet is het toch aardig volgelopen en om 09.30uur vertrekken we met liefst 91 wandelaars. Vanaf het sportcomplex gaan we linksaf de Laarder Eng in, we vertrekken in een Anton Pieckachtig winters landschap. De sneeuw knispert onder onze zolen en de lucht ruikt naar verse sneeuw. Over het viaduct van de Vredelaan gaat het richting Bluk. We versperren de weg voor een aantal mountainbikers die ons met wat moeite alsnog passeren en slaan dan rechtsaf naar het Laarder Wasmeer. Uit tegenover gestelde richting komt een concurrende wandelgroep welke zich echter qua grootte lang niet met ons kan meten. Voor de weg over Anna's Hoeve wachten we tot iedereen weer bij elkaar is. Bij de smalle doorgang onder de A27 kunnen een aantal mountainbikers niet anders dan wachten tot we door zijn. We steken de spoorweg over en gaan vervolgens linksaf waar we een creatieve en slingerende route volgen door de bossen tussen Baarn en Hilversum. De bomen zijn bedekt met een enorm wit deken en geeft deze wandeling iets sprookjesachtig. Ter hoogte van landgoed Groeneveld gaan we terug over het spoor en maken we de klim naar de Wijnberg. Hier is het een drukte van belang en blijkt dat velen de slee hebben kunnen vinden. De berg leent zich bij uitstek om vanaf te glijden en ja als het dan weer eens kan.... Via de achteringang lopen we naar de Amerpoort en al snel bereiken we onze koffiestop. Johan en Helma (van Vier het Leven) staan al klaar om of ons het welverdiende opwarmertje in te schenken, met dank aan de Amerpoort voor het gebruik van het terras en de toiletten.

 

      

 

Na de pauze lopen we langs de vijvers bij Anna's Hoeve en zien hier aan de overkant nog veel meer sleetjerijders. We slaan rechtsaf en passeren het Laarder Wasmeer aan de andere zijde. In de verte zien we grote bruine en zwarte grazers staan temidden van een verder witte weidsheid. Een verslaggeefster van het BELnieuws heeft zich vandaag bij ons aangesloten en vergaart onderweg diverse indrukken voor een verslag dat binnenkort in de krant zal verschijnen. In het vervolg worden onze kuitspieren aangesproken want de weg loopt omhoog richting het St.Janskerkhof (een reeds eeuwenoude religieuze plek), en onderweg hier naar toe kruisen we de Oude Postweg. Boven aangekomen gaan we rechtsaf de Langsakker op en via het fietsentunneltje belanden we wederom in de Laarder Eng waarna we al snel op onze startlocatie terugkeren. 91 bofkonten hebben genoten van de prachtige route (Nicolette bedankt), welke door de unieke omstandigheden in het rijtje komt van de 'extra klasse' ofwel 5 sterren. Wat een pech voor de thuisblijvers.

 

      

>>Nieuwsbericht van  08-02-2017<<

 

De mogelijkheid om in de directe omgeving van de startlocatie te overnachten is aanwezig

Klik op onderstaande foto voor het volledige overzicht van alle 4-daagse overnachtingsadressen

 

 

>>Nieuwsbericht van  07-02-2017<<

 

  Download >hier< onze Nieuwsbrief in PDF-format ( of klik op foto )

 

 

 
  

 

>>Nieuwsbericht van  06-02-2017<< 

       Van der Valk Hotel Hilversum – De Witte Bergen                              Rijksweg 2 | 3755 MV | Eemnes

                             T: +31(0)35 – 53 95 800 

                             F:+31 (0)35 – 53 13 848

Wij zijn verheugd dat één van onze hoofdsponsors Hotel Witte Bergen ons blijft ondersteunen met een flinke bijdrage.

Zij bieden een speciaal overnachtingsarrangement aan voor de wandelaars van de Vierdaagse. 

Van der Valk hotel Hilversum – de Witte Bergen, één van onze trouwe hoofdsponsors, is bij uitstek de ideale locatie voor een overnachting tijdens de Wandel vierdaagse. Speciaal voor de deelnemers aan deze wandel vierdaagse is er een uniek hotelarrangement samengesteld. Kom na uw inspanningen van overdag heerlijk ontspannen en dineren bij Hotel de Witte Bergen.

Het hotel ligt op 2 km loopafstand van het startpunt. Het aantal dagen van het arrangement kunt u zelf samenstellen, u profiteert per dag van dit speciale tarief. Deze kunt u boeken via het wandelarrangement en u geeft zelf het aantal nachten aan! Voor vragen bel: 035 - 53 95 800 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Klik hier of op de foto en ga direct naar de website voor een boeking.   

  

>>Nieuwsbericht van  05-02-2017<<

            Wandel mee met 4e Groepswandeling

18 km wandelen richting Baarn op zondag 12 februari 2017

Wij nodigen u uit om met deze groepswandeling, met een afstand van 18 km richting Baarn, mee te wandelen met een wandeltempo van ca 5 km per uur. 

 

 

Startlocatie: SV Laren ’99 – kantine open vanaf 09.00 uur. Adres startlocatie: Schuilkerkpad 1, 1251 SC Laren. Ruime parkeergelegenheid. Starttijd: 09.30 uur precies. (in groepsverband) Inschrijving verplicht via onze website Hier kunt u zich inschrijven>> www.wandelvierdaagsehetgooi.nl - inschrijven 

Na circa 10,5 km wordt er een koffie/thee/koek pauze gehouden. Plaats pauze: buiten voor het Cultureel Centrum de Amerpoort. Helaas zijn honden niet toegestaan. Voor de wandeling vragen wij een vrijwillige bijdrage voor de koffie/thee en ons goede doel "Vier het Leven". Iedereen is van harte welkom. Parcoursbouwer: Nicolette Akkerman

Deze keer gaat de route richting Baarn. Als eerste passeren we het Laarder Wasmeer. Daarna gaat de wandeling door de bossen van de Lage Vuursche naar landgoed Groeneveld vervolgens over het terrein van de Amerpoort (een woongemeenschap voor mensen met een verstandelijke beperking) waar we de koffie pauze zullen houden en gebruik mogen maken van de toiletten. De laatste 8 km vervolgen we onze tocht richting de vijvers van Anna’s Hoeve en langs de andere zijde van het Laarder Wasmeer om via de Zuiderheide en Westerheide weer terug te keren bij SV Laren.

De afbeelding van de route is >hier< in detail te bekijken en te downloaden (GPX)

Klik op foto voor download in PDF  

Onderstaand de route die a.s. zondag wordt gewandeld

 


Na afloop van de wandeltocht kan men in de kantine van SV Laren’99 het wandel boekje laten voorzien van een stempel.

Graag tot ziens op zondag 12 februari in Laren!

 

>>Nieuwsbericht van  09-01-2017<<

88 wandelaars trotseerden sneeuw en ijs tijdens de 3e Groepswandeling op 8 januari 

Alle foto's van deze wandeltocht zijn te bekijken in het >Fotoalbum

Na een winterse zaterdag met veel gladheid door sneeuw en ijzel waren op de tweede zondag van het jaar de eerste uren de sneeuw en het ijs nog niet weg gedooid. Met een iets lager wandeltempo pasten de 88 wandelaars zich prima aan aan de omstandigheden. Het was droog en er stond geen wind, uitstekend weer om te wandelen. Op de hei was het prachtig met een witte ondergrond en in de verte mistflarden. Wij liepen door de villawijken van Laren naar de heide tussen Laren naar Hilversum.

Wij staken deze dwars over en zagen in de verte de televisietoren boven de mist uitstijgen. Nadat wij de Crailose brug waren overgestoken, wandelden wij naar het Spanderswoud. Na een mooie lus door het bos liepen wij door de villawijk Trompenberg. Over historische wegen en paden als Doodweg (de weg naar het Sint Jans kerkhof in Laren) en het Dievenpaadje (de weg naar de rechtbank van de stad Naarden) kwamen wij aan bij het Mediapark. Daar stonden Johan en Esther op ons te wachten met de wel verdiende koffie en thee.

 

      

 

Na de pauze verlieten wij via de traverse ” Via de Kijkbuis” het Mediapark en liepen door de bebouwde kom van Hilversum terug naar de heide. Na 18 km waren wij weer terug bij SV Laren. De wandelboekjes werden voorzien van stempels en stickers. Daarna werd er nog gezellig nagepraat in de kantine, voordat de wandelaars weer naar huis gingen. Wij zien jullie weer graag terug op zondag 12 februari voor de volgende Groepswandeling naar de bossen van Baarn.

 

      

 

>>Nieuwsbericht van  05-01-2017<<

  Download >hier< onze Nieuwsbrief in PDF-format ( of klik op foto )

 


   

>>Nieuwsbericht van  02-01-2017<<

            Wandel mee met 3e Groepswandeling

Heide-bostocht Hilversum/Laren ( via Mediapark ) op zondag 8 januari 2017

Op zondag 8 januari a.s. kunt u meewandelen met onze groepswandeling  Heide-bostocht Hilversum/Laren via het Mediapark. De afstand is ca. 18 km en het wandeltempo ca 5 km per uur.

 

 

Startlocatie: SV Laren ’99 – kantine open vanaf 09.00 uur. Adres startlocatie: Schuilkerkpad 1, 1251 SC Laren. Ruime parkeergelegenheid. Starttijd: 09.30 uur precies. (in groepsverband) Inschrijving verplicht via onze website Hier kunt u zich inschrijven>> www.wandelvierdaagsehetgooi.nl - inschrijven 

Na circa 10 km wordt er een koffie/thee/koek pauze gehouden. Plaats pauze: koffie/thee/koek in de buurt van Beeld en Geluid, Sumatralaan, na ca. 10 km (verwachte aankomsttijd 11.30-11.45) Helaas zijn honden niet toegestaan. De wandeling is gratis en iedereen is van harte welkom. Parcoursbouwer: Jan de Boer

Route wandeling: Via de Larense Eng en het tunneltje bij de Houtweg wandelen we naar de Westerheide.Wij steken deze heide helemaal over en gaan via de Crailose brug naar het Spanderswoud. Door het bos komen wij aan in de villawijk Trompenberg in Hilversum. Vervolgens lopen wij via het Dievenpaadje naar het Mediapark, al waar de rust is. Via de traverse De Kijkbuis verlaten wij het Media Park en komen na ruim een km weer op de Westerheide. Wij lopen vervolgens door het tunneltje bij La Place naar de Zuiderheide. Na een lusje op deze heide keren wij weer terug naar Laren.

De afbeelding van de route is >hier< in detail te bekijken en te downloaden (GPX)

Klik op foto voor download in PDF  

Onderstaand de route die zondag 8 januari 2017 wordt gewandeld

 


Na afloop van de wandeltocht kan men in de kantine van SV Laren’99 het wandel boekje laten voorzien van een stempel.

Graag tot ziens op zondag 8 januari in Laren!

 

>>Nieuwsbericht van  12-12-2016<<

120 deelnemers bij Rondje Blaricum genoten van de 2e Groepswandeling 

Alle foto's van deze wandeltocht zijn te bekijken in het >Fotoalbum

Na het welkomst praatje van Hennie konden we om even na half 10 op pad. Ruud en Jan stonden zoals altijd weer bij de deur om te tellen, want er moet voor iedereen een koffie zijn toch? Het was 9 graden en droog prima wandelweer dus. Na 2 km hadden we de bebouwing van Laren achter ons gelaten en kwam de eerste oversteek, waar we verkeersregelaars voor nodig hadden, hierdoor moest er even gewacht worden, om de groep van 120 wandelaars bij elkaar te houden.

 

      

 

Na de Blaricummerheide te zijn over gestoken, kwamen we bij de Schaapskooi waar de schaapjes ons stonden op te wachten. GNR was druk in de weer met de voorbereidingen voor het kerstfeest die middag. Na een rondje over de Tafelbergheide ging de wandeling via de Dwarslaan naar de Woensberg. Vandaar was het nog een kilometertje tot de koffie die zoals altijd weer met veel enthousiasme door Johan en Esther verzorgd werd. Fijn dat we weer gebruik mochten maken van de toiletten bij de BLTC. De laatste 8 km ging de wandeling een stukje door Blaricum, om via het Mauvezand, weer terug te keren in Laren. Hier moesten we nog een extra lusje via het Slingerpaadje en de Postiljonheide maken om aan de 18 km te komen. Rond half twee waren we weer in de kantine van SV Laren waar de wandelboekjes konden worden afgetekend. Ook voor de inwendige mens stonden de vrijwilligers van SV Laren weer voor ons klaar. Namens de Wandelvierdaagse het Gooi dank ik alle vrijwilligers die deze wandeling weer mogelijk gemaakt hebben. Fijne Feestdagen en ik hoop tot volgend jaar. Nicolette Akkerman

 

      

 

>>Nieuwsbericht van  08-12-2016<<

  Download >hier< onze Nieuwsbrief in PDF-format ( of klik op foto )

 

 

>>Nieuwsbericht van 08-12-2016<<

                                                                                    Download >hier< de flyer-2017 in PDF-format  ( of klik op foto )

 

 

 

 

>>Nieuwsbericht van 07-12-2016<<

Voorinschrijving is geopend en is mogelijk t/m 18 juni 2017

 

 

>>Nieuwsbericht van  06-12-2016<<         

Doe mee met 2e Groepswandeling Rondje Blaricum

op zondag 11 december 2016

Op zondag 11 december a.s. kunt u meewandelen met onze groepswandeling  Rondje Blaricum. De afstand is ca. 18 km en het wandeltempo ca 5 km per uur.

Onderstaand een impressie van de groepswandeling in december 2015

Startlocatie: SV Laren ’99 – kantine open vanaf 09.00 uur. Adres startlocatie: Schuilkerkpad 1, 1251 SC Laren. Ruime parkeergelegenheid. Starttijd: 09.30 uur precies. (in groepsverband) Inschrijving verplicht via onze website. Hier kunt u zich inschrijven>> www.wandelvierdaagsehetgooi.nl - inschrijven

Na 10 km (verwachte aankomsttijd: ca. 11.30 uur) wordt er een koffie/thee/koek pauze gehouden. Plaats pauze: koffie/thee/koek/toiletten Terrein: De parkeerplaats bij de Tennishal Blaricum, Schapendrift 1 nabij (naast voetbalvereniging B.V.V.). Wij kunnen daar gebruik maken van de toiletten.Toilet gebruik bij het BLTC. Helaas zijn honden niet toegestaan. Voor de wandeling wordt een vrijwillige bijdrage voor de koffie en het goede doel gevraagd. Iedereen is van har te welkom. Parcoursbouwer: Nicolette Akkerman Organisatie: Nicolette Akkerman

Route wandeling: door de buitenwijken van Laren gaat de route naar Landgoed Larenberg. Daarna via de Blaricumerheide richting de Schaapskooi en vervolgens over de Tafelbergheide . Via het Huizerhoogt, de Woensberg en natuurgebied ‘t Harde bereiken we na 10 km de parkeerplaats bij de tennishal van het BLTC voor de koffie. Na de pauze gaat de route voor de laatste 8 km. Via het Mauvezand, Gooiergracht, het Slingerpaadje en de Postiljonheide om weer terug te keren op het Schuilkerkpad te Laren.

Na afloop van de wandeltocht kan men in de kantine van SV Laren’99 het wandel boekje laten voorzien van een stempel.

 

Graag tot ziens a.s. zondag in Laren!  

 

>>Nieuwsbericht van  05-12-2016<< 

Onderstaand de route van de groepswandeling van zondag 11 december 2016

De afbeelding van de route is in detail te bekijken en te downloaden (GPX) op website: http://afstandmeten.nl/index.php?id=1650133&key=MRorBVdDGITZc

Onderstaand de route die a.s. zondag wordt gewandeld. Download hier of klik op foto voor een printversie.

    

 


>> Nieuwsbericht van 13-11-2016 << 

1e Groepswandeling seizoen 2016/2017 een succes met 132 deelnemers

Alle foto's van deze wandeltocht zijn te bekijken in het >Fotoalbum

 

Rond 9.00 uur liep de kantine van SV Laren ’99 al snel vol met wandelaars. Uiteindelijk gingen wij een half uur later met 132 wandelaars op stap voor deze 16 km lange heide tocht door het prachtige Gooi. Een record aantal voor de maand november, ondanks het druiligere weer. In een groot lint liep de groep over de uitgestrekte heide velden van de Westerheide en Bussumerheide. Onderweg genoten de wandelaars van de herfstkleuren en de paddenstoelen, die nog volop aanwezig waren. De temperatuur was goed, er stond geen wind en de nattigheid viel uiteindelijk erg mee.

      

Na anderhalf uur lopen kwam de groep aan bij onze pauzeplek bij zwembad de Zandzee in Bussum. Daar werden de koffie en thee verzorgd door onze vrijwilligers Johan en Esther. Esther hield een klein toespraakje, waarin zij uitleg gaf over de activiteiten van ons grote Goede Doel voor het komende jaar, Stichting Vier het Leven. Na de pauze liepen wij via Fransche Kampheide, Spanderswoud en Westerheide weer terug naar Laren. In de kantine werden de wandelboekjes van een stempel voorzien en namen de wandelaars nog een drankje. Daarna gingen iedereen weer voldaan naar huis. Wij zien u graag terug op onze tweede groepswandeling van 11 december. Tot slot willen wij u melden dat de inschrijving voor de 9e editie van de Wandel Vierdaagse het Gooi, die wordt gehouden van 21 t/m 24 juni 2017, op 1 december opengaat. 

      

Bezoekersaantallen

Vandaag 17

Gisteren 51

Deze week 123

Deze maand 1506

Totaal sinds 3 april 2017 24782

Kubik-Rubik Joomla! Extensions