Wij, bestuur en vrijwilligers van de Stichting Wandelvierdaagse het Gooi, organiseren jaarlijks een vierdaags wandelevenement waarbij de wandelaars kennismaken met de mooiste plekjes van het Gooi.

De Wandelvierdaagse het Gooi wordt steeds gehouden in de maand juni (week 25). In 2018 vindt de tiende editie van ons evenement plaats van woensdag 20 t/m zaterdag 23 juni. Er kan worden gekozen uit de afstanden 10, 20, 30 en 40 km. Inschrijven is mogelijk vanaf 1 december 2017. 

U kunt u in de maanden november tot en met april ook meelopen met onze groepswandelingen. Deze wandelingen organiseren we elke tweede zondag van de maand. De groepswandelingen voeren over een eigen parcours. De afstand wordt vanaf november opgevoerd, beginnend bij circa 16 km in november tot circa 22 km in april.

De wandelingen van de vierdaagse voeren u door het afwisselende landschap rond de gemeente Laren. Op woensdag loopt u naar de Lage Vuursche, onder de machtige bomen van de bossen rond kasteel Drakensteyn. Donderdag wordt gelopen naar de prachtige oude buitenplaatsen van ’s-Graveland die tegenwoordig in beheer zijn bij Natuurmonumenten en daardoor vrij toegankelijk. Vrijdag trekt u onder meer door de weiden van de Eemnesser polder. Tenslotte gaat u op zaterdag naar het Gooimeer en loopt u op de terugweg onder de fraaie bogen van de St. Jansprocessie, die de dag erna plaatsvindt in Laren.

Zowel de vierdaagse als de groepswandelingen hebben hun startlocatie op het sportcomplex Laarder Engh (SV Laren '99) te Laren.

De Stichting Wandelvierdaagse het Gooi is voor 100% een vrijwilligersorganisatie. In haar statuten is als doelstelling vermeld “het ondersteunen van goede doelen”. Jaarlijks kiest het bestuur één of meer goede doelen waarvoor geld bijeen wordt gebracht. In 2012 ging de opbrengst van de wandelvierdaagse naar de Stichting Papageno, opgericht door de bekende dirigent/violist Jaap van Zweden en naar de Stichting Sportclub Gehandicapten Gooi en Eemland van de inmiddels overleden Jaap Blokker en het Diabetesfonds.

In het jaar 2013 en 2014 is de opbrengst naar de Ronnie Tober Foundation en het Diabetesfonds gegaan. De opbrengst van de Wandel 4-daagse 2015 kwam ten goede aan: Vier het Leven € 17.500, Larense Molen € 500, Huizer Botters € 500 en Wandelvrienden.com ( t.b.v. Goede Doel voor mensen met een verstandelijke beperking ) € 1.000. In 2016 was het goede doel stichting 'VIER het LEVEN (€ 15.000,-) en Stichting Rollybus (€ 500,-). In 2017 was er mooi nieuws voor de Stichting Vier het leven, die culturele uitjes voor eenzame bejaarden organiseert, toen voorzitter Tim Bitter hen een cheque van 11.000 euro mocht overhandigen. Andere goede doelen die door de wandelaars gesteund werden zijn de Stichting Goois Natuurreservaat (3000 euro), de Stichtse Hof (500 euro) en de Historische Kring Eemnes (500 euro). Ons grote Goede Doel in 2018  wordt eind 2017 bekend gemaakt.

Wilt u onze stichting sponsoren in ruil voor reclame en publiciteit voor uw bedrijf dan nodigen we u uit om contact met ons op te nemen. Er zijn diverse sponsorpakketten mogelijk.