De Ronnie Tober Foundation heeft als doel het contact te bevorderen tussen mensen met een verstandelijke beperking en anderen in de samenleving middels het organiseren en stimuleren van dagjes uit, vakanties en muzikale evenementen.

De missie van de Ronnie Tober Foundation luidt kort en bondig:
"Personen met een verstandelijke beperking uit hun isolement halen"

De activiteiten die voor de Foundation doelgroep worden georganiseerd is mogelijk dankzij hulp en inzet van heel veel mensen in Nederland.
De Foundation ontvangt geen overheidssubsidie en is voor al haar werk grotendeels afhankelijk van derden: bijdragen vanuit de private sector, vooral giften van bedrijven, donateurs en sponsoracties zoals de Wandelvrienden Ronnie Tober Foundation tijdens de 4-daagse van Nijmegen.
Daarnaast wordt er jaarlijks een golfdag en een benefietgala georganiseerd, waarvan de opbrengst weer geheel ten goede komt aan de Foundation.

De Wandelvrienden Ronnie Tober Foundation promoten tijdens diverse wandeltochten in Nederland het doel van de Foundation, waarbij een groot deel van de wandelgroep als hoogtepunt de 4-daagse van Nijmegen lopen. De Sponsoractie tijdens deze 4-daagse komt voor de volle 100% ten goede aan de Foundation.

De stichting Help to Help organiseert elk jaar een Nederlands artiesten Festival en doneert de opbrengst telkens aan de Ronnie Tober Foundation.
De Foundation bestaat 10 jaar in 2012 en vanaf oktober 2012 tot eind 2013 zal de Ronnie Tober Foundation door het hele land vele jubileumoptredens gaan verzorgen in theaters en instellingen.
Op deze manier zal dit jubileum feestelijk samen met de mensen van de Foundation doelgroep worden gevierd.

Wat doet de Ronnie Tober Foundation?

Efteling
Vanaf 2007 stelt Princess Household Appliances entreekaarten ter beschikking om in samenwerking met de Foundation tientallen personen uit te nodigen voor een bezoek aan de Efteling.
Fundag Duinrell
Vanaf 2004 is het uitstapje naar Attractiepark Duinrell een jaarlijks succes. Het 1e jaar waren 200 personen te gast in Duinrell. In 2009 was dit uitgegroeid tot 600 personen en in 2010 zelfs tot 1000. Een geweldige dag waar naast de attracties voor een hapje en een drankje wordt gezorgd en een geweldig optreden van Ronnie zelf.
Valkenburg
Ook brengt de Foundation jaarlijks 1 of 2 hotelbezoeken in Valkenburg met een groep van circa 50 personen met een beperking. In Hotel Schaepkens en Hotel Amsterdam hebben de gasten een fantastisch 4-daags verblijf.

Naast bovenstaande evenementen organiseert de Foundation uitstapjes naar Ouwehands Dierenpark, Circus Renz en Dierenpark Emmen.

Dat iedereen van deze uitstapjes geniet staat als een paal boven water!